ktimalogic

ktimalogic

Σκόπια: ποινές σε 18 άτομα για διενέργεια κατασκοπείας και υπέρ της Ελλάδας

Σύμφωνα με σκοπιανό  ποινικό δικαστήριο την dευτέρα, καταδικάστηκαν  18 άτομα σκοπιανής υπηκοότητας , συμπεριλαμβανομένων και πρώην υπαλλήλων των μυστικών
υπηρεσιών , σε φυλάκιση έως και 15 χρόνια για κατασκοπεία υπέρ ξένων χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος, σύμφωνα με το πρακτορείο AFP.
Ο σκοπιανός δικαστής Gojko Ristov είπε ότι τα  αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης, ήταν αδιάσειστα, αποδεικνύοντας σαφέστατα την ενοχή των υπόπτων. Οι χώρες για λογαριασμό των οποίων κατασκόπευαν οι ένοχοι,  δεν αναφέρθηκαν επισήμως  για ευνόητους λόγους.
Κύριος ύποπτος ήταν ο σκοπιανός υπήκοος Marian  Efremov,  πρώην υπάλληλος των σκοπιανών μυστικών υπηρεσιών, που δικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση  καθώς και  ο Γκόραν Στόικοφ, πρώην στρατηγός της αστυνομίας, σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών.
Οι άλλοι ένοχοι εργάζονταν στο  υπουργείο eσωτερικών και στο κοινοβούλιο της χώρας .
Το δικαστήριο δήλωσε ότι η σπείρα των κατασκόπων  ιδρύθηκε το 2009 και ήταν ενεργή μέχρι το 2012, οπότε συνελήφθησαν.
Αλλά σύμφωνα με  αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης,  τα μέλη της ομάδας των κατασκόπων πωλούσαν διαβαθμισμένες  άκρως απόρρητες  πληροφορίες στις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας και της Ουγγαρίας. Όλοι οι  κατηγορούμενοι συνελήφθησαν το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, καταλήγει το σκοπιανό δημοσίευμα.!
Υπενθυμίζεται σύμφωνα με το Pentapostagma.gr τον Σεπτεμβρίο του 2013, η αστυνομία της ΠΓΔΜ άσκησε ποινική δίωξη κατά 20 ατόμων για κατασκοπεία, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμούς και απάτη.
Η τότε υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα δήλωσε ότι πέντε από τους συλληφθέντες εργάζονταν για λογαριασμό μυστικών υπηρεσιών ξένων χωρών και κυρίως για λογαριασμό μυστικής υπηρεσίας “γειτονικής χώρας”, « ζωγραφίζοντας» εμμέσως πλην σαφώς την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ίδια  οι πέντε παρείχαν διαβαθμισμένες πληροφορίες σε μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών που αφορούσαν τη δομή και τη λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας της ΠΓΔΜ, την πολιτική κατάσταση στη χώρα, τους κινδύνους για τη χώρα, τις θρησκευτικές κοινότητες στην ΠΓΔΜ και τα ακραία στοιχεία σε αυτές.
Ορισμένα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, επικαλούμενα “ανεπίσημες πληροφορίες” από αστυνομικές πηγές, μεταδίδουν ότι οι συλληφθέντες για κατασκοπεία συνεργάζονταν με τις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας.
Ότι θέλουν λένε και γράφουν οι σκοπιανοί, ως συνήθως  και στην προκειμένη περίπτωση δεν θα έβλαπτε και ένα διάβημα μέσω του πρέσβη μας για τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου,  για να έρθουν στα «ίσια» τους. Άλλοι αλωνίζουν στο κρατίδιο «ολομερής και ολονυκτίς» και όχι οι έλληνες κατάσκοποι  . Αυτούς δεν τους «βλέπουν»;
pentapostagma.gr
Share on Google Plus

About ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας

Ο e-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Η προσπάθεια αφορά την πληρέστερη ενημέρωση σας...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ