ktimalogic

ktimalogic

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η τουρκική κυβέρνηση ζητεί από το Κοινοβούλιο την εντολή για στρατιωτική δράση

Με γοργούς ρυθμούς οι τούρκοι ετοιμάζονται για την εισβολή στη Συρία!

Μεταφέρουμε την πηγαία ενημέρωση από την εφημερίδα ΖΑΜΑΝ, όπου κάθε προετοιμασία είναι δεδομένη και όλα πλέον είναι έτοιμα
για τη μεγάλη εισβολή σε Συριακό έδαφος.
Ο Άσσαντ να θυμήσουμε την εποχή των φιλίων με την τουρκία παραχώρησε μικρης έκτασης έδαφος ολίγων στρεμάτων στην Τουρκία, για ιστορικούς λόγους προκυμένοι να καταφέρει σύσφιξη πολιτικών και διπλωματικών σχέσεων με τη γείτονα. 
Δυστυχώς για τους Σύριους που πίστεψαν στους Τούρκους γίνεται ατη τη στιγμή η αφορμή για σταρτιωτική εισβολή!
Διαβάστε παρακάτω τομ δημοσίευμα και θα επιβαιβεώσετε του λόγου το αληθές:

Government asks Parliament for mandate on military action

(Η κυβέρνηση ζητεί από το Κοινοβούλιο την εντολή για στρατιωτική δράση)


Η κυβέρνηση έχει στείλει στο Κοινοβούλιο μια πρόταση με την οποία επιτρέπεται να λάβει τα απαραίτητα στρατιωτικά μέτρα για την αντιμετώπιση απειλών κατά της ασφάλειας από το Ιράκ και τη Συρία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς  την τελευταία Παρασκευή.
Ο Arınç, μιλώντας μετά από μια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει στείλει μια κίνηση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά δεν είναι δύο ξεχωριστές αυτές για τη Συρία και το Ιράκ, όπως αναμενόταν προηγουμένως. 

Ο Arınç είπε ότι η κίνηση θα είναι μια εκτεταμένη ένα ανταποκρίνεται σε όλες τις πιθανές στρατιωτικές ανάγκες.Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πεδίο εφαρμογής της εντολής, Ο Arınç ανέφερε ότι η κίνηση επιτρέπει την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στο εξωτερικό και τη χρήση του τουρκικού εδάφους από ξένα στρατεύματα. 

Ερωτηθείς κατά πόσον το μέτρο περιλαμβάνει εξτρεμιστικές ομάδες με βάση το όνομα, όπως και "απειλές", ο κ.Arınç είπε ότι περιλαμβάνει όλες τις ομάδες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια. 

Η πρόταση θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Πέμπτη. Ένας ανώτερος αξιωματούχος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Party), δήλωσε νωρίτερα την ίδια ημέρα που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι πιθανό να συζητήσουν το μέτρο σε μια συνεδρίαση  κεκλεισμένων των θυρών. 

Ερωτηθείς αν η συζήτηση θα πρέπει να κλείσει, ο κ.Arınç είπε ότι αν μια αίτηση για κλειστή συζητήσεις έρχεται ως θέμα, θα πρέπει να αξιολογηθεί. 

Ο κ.Arınç είπε ότι η κίνηση θα είναι μια εκτεταμένη και  ανταποκρίνεται σε όλες τις πιθανές στρατιωτικές ανάγκες. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το περιεχόμενο της πρότασης, ο κ.Arınç δήλωσε ότι επιτρέπει την αποστολή στρατευμάτων στο εξωτερικό και τη χρήση του τουρκικού εδάφους από ξένα στρατεύματα. 

Ερωτηθείς εάν αυτό περιλαμβάνει εξτρεμιστικές ομάδες με βάση το όνομα, όπως και απειλές, ο Arınç είπε ότι περιλαμβάνει όλες τις ομάδες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια.

ISIL μαχητές πλησιάζουν στον τουρκικό τάφο στη Συρία

Ο κ.Arınç επιβεβαίωσε, επίσης, μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε στην φιλοκυβερνητική Yeni Şafak,  ότι οι ISIL μαχητές έχουν πάρει θέση κοντά σε ένα τουρκικό κυρίαρχο θύλακα στη βόρεια Συρία.
Ο Yeni Şafak, δήλωσε το ISIL  ενισχύει με  μαχητές την περιοχή γύρω από τον τάφο του Σουλεϊμάν, τον παππού του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τις τελευταίες τρεις ημέρες και ότι υπάρχουν σήμερα περίπου 1.100 μαχητές γύρω από αυτόν.
Ο κ.Arınç είπε, ωστόσο, ότι τα τουρκικά στρατεύματα που φρουρούν τον τάφο δεν έχουν εκκενώσει την περιοχή.


Share on Google Plus

About ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας

Ο e-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Η προσπάθεια αφορά την πληρέστερη ενημέρωση σας...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ