ktimalogic

ktimalogic

Όπλα για το ISIS από την Αλβανία μέσω Ελλάδας;

Πληροφορίες σχετικά με το λαθρεμπόριο όπλων από την Αλβανία προς τη Συρία μέσω Ελλάδας θα εξετάσει η Αστυνομία.  Η αφορμή δώθηκε  την περασμένη Παρασκευή, με την εξάρθρωση για λαθρεμπόριο όπλων και τη σύλληψη των οκτώ μελών, στα Τίρανα, το Δυρράχιο και το Shijak, στην Αλβανία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, με βάση τις πληροφορίες από το αλβανικό Τύπο, υποστηρίζει η αλβανική αστυνομία, τη μεταστάθμευση της  Ελλάδας στη διαδρομή των όπλων που αποστέλλονται από την Αλβανία και καταλήγουν στη Συρία.
Η Αλβανική αστυνομική σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε  το πρωί της της Παρασκευής 14 Νοεμβρίου, οδήγησε στη σύλληψη των οκτώ μελών  συμμορίας, ηλικίας 18-44 ετών και τη κατάσχεση όπλων και πυρομαχικών. 
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο άρθρο, στο κρησφύγετο συμμορίες από το Shijak κοντά στο Δυρράχιο, η αστυνομία ανακάλυψε έξι Καλάσνικοφ τουφέκια, ένα οπλοπολυβόλο Scorpion με σιγαστήρα, έξι πιστόλια, 5 χειροβομβίδες και χιλιάδες σφαίρες. 
Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν μέσω του Αρχηγού της Αστυνομίας των Τιράνων Ardian Τσίπα ότι οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε λαθρεμπόριο όπλων σε διεθνές επίπεδο και ότι τα λαθραία όπλα κατευθύνονταν σε ισλαμιστές μαχητές στη Συρία. Η ίδια υπόθεση ανακοινώθηκε σε εφημερίδα από έναν εκπρόσωπο της αλβανικής αστυνομίας αλλά δεν αποκαλύπτουν για την ώρα περισσότερα.
Παράλληλα, δημοσιεύματα στον αλβανικό Τύπο, εμπλέκουν επίσης την Ελλάδα στο δίκτυο μετακίνησης και εμπορίας. Ανέφεραν ότι ορισμένα από τα όπλα μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα και ότι ένα μέλος της συμμορίας, 39 ετών τον  Σλιρίμ Χ.  είχε συλληφθεί και καταδικαστεί στην Ελλάδα για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία. Στον 39χρονο έχει ακόμη αποδοθεί κεντρικός ρόλος στις στο συντονισμό του δυκτίου.
 Ωστόσο, σε μια άλλη εκδοχή, η συμμετοχή της Ελλάδας στην υπόθεση προέκυψε λόγω της αλβανικής μυστικής αστυνομίας, η οποία προκειμένου να παγιδεύουν τα διακινητές, προσποιήθηκε ότι  ενδιαφέρονται να  διαχειριστούν την μεταπώληση όπλων στην Ελλάδα και την Ιταλία.
Ο Αστυνομικός Συνδέσμος της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα κινείται στην κατεύθυνση  να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, ενώ αξιωματικοί της νεοσύστατης Διεύθυνσης Αστυνομικών Πληροφοριών διακριτικά παρακολουθεί τις εξελίξεις.

 Με πληροφορίες απο newgreektv.com
e-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Share on Google Plus

About ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας

Ο e-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Η προσπάθεια αφορά την πληρέστερη ενημέρωση σας...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ